Continental kúpil špecialistu na IT bezpečnosť vozidiel Argus

NETKY.SK • 4 November 2017, 12:38 • 2 min
Continental kúpil špecialistu na IT bezpečnosť vozidiel Argus

HANNOVER - Moderné autá ponúkajú komfort a bezpečnosť, sú však pre sofistikované systémy náchylné na útoky hackerov. Hackeri môžu zvonka napadnúť systémy, čím by mohli v lepšom prípade znervózniť vodiča.

slovakia

left justify in out

V extrémnom prípade môžu ohroziť jeho bezpečnosť aj život.

 

Elektrobit, dcéra koncernu Continental, preto kúpila izraelský startup a špecialistu na technologickú bezpečnosť Argus Cyber Security. "Len bezpečná mobilita je inteligentná mobilita," povedal pre portál Automobilwoche predstaviteľ Continentalu Helmut Matschi.

 

"Prevzatím spoločnosti Argus Cyber Security rozšírime naše schopnosti v oblasti technologickej bezpečnosti."

 

Argus v roku 2013 založil bývalý príslušník izraelskej armády. Spoločnosť so 70 zamestnancami v súčasnosti spolupracuje s výrobcami a dodávateľmi z celého sveta. "Argus vznikol s cieľom ochrániť všetky vozidlá na ceste pred kybernetickými hrozbami. Vyvinuli sme širokú ponuku riešení pre bezpečnosť automobilov a celosvetovo máme reputáciu popredného poskytovateľa v tejto oblasti. Spojením našich síl s Continentalom a Elektrobitom budeme schopní urýchliť splnenie nášho cieľa," povedal výkonný riaditeľ Argusu Ofer Ben-Noon.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona