Continental dostane za vytvorenie 600 pracovných miest úľavu 20 mil. eur

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 18:26 • 2 min
Continental dostane za vytvorenie 600 pracovných miest úľavu 20 mil. eur

BRATISLAVA - Nemecký výrobca pneumatík, spoločnosť Continental, dostane od štátu úľavu na dani z príjmu v hodnote 20 mil. eur. Pri príležitosti podpisu memoranda v sídle firmy v Hannoveri to vyhlásil predseda vlády SR Robert Fico

slovakia

left justify in out

Na jedno pracovné miesto tak vychádza úľava 33 tis. eur. Z memoranda ďalej vyplýva, že spoločnosť úľavu vyčerpá za dva roky. Výmenou za to prinesie Continental do regiónu Púchova takmer 600 pracovných miest, pričom do rozšírenia výroby investuje 250 mil. eur. Fico dodal, že časť pracovných miest vznikne aj v oblasti výskumu a vývoja. "Dnes každé pracovné miesto v období hlbokej finančnej a hospodárskej krízy je veľmi vítané," povedal Fico. Väčšina investície by mala byť podľa slov premiéra zrealizovaná v polovici budúceho roka.

Po dokončení investície plánuje Continental vyrábať päť mil. pneumatík ročne. Z hľadiska objemu spracovanej gumy sa tak stane jej najväčším spracovateľom v Európe. Podľa Nikolaia Setzera, člena predstavenstva spoločnosti Continental, sa budú zamestnanci prijímať podľa dopytu a situácie na trhu, v tomto roku Continental zamestná 163 pracovníkov.

"Slovensko už nemá záujem o investície, ktoré by spočívali iba v montovaní automobilov alebo v podobnej výrobe, kde treba iba zručnosti ľudí," zdôraznil Fico. Dodal, že krajina má záujem podporovať investície spojené s výskumom a vývojom. Privítal, že časť zamestnancov nájde prácu aj v spomínanej oblasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies