Continental Automotive Systems žiada investičnú pomoc 4,5 mil. eur

NETKY.SK • 5 September 2012, 06:58 • 2 min
Continental Automotive Systems žiada investičnú pomoc 4,5 mil. eur

Continental Automotive Systems žiada investičnú pomoc 4,5 mil. eur - Slovensko Spoločnosť Continental Automotive Systems Slovakia, s.

slovakia

left justify in out

imgSpoločnosť Continental Automotive Systems Slovakia, s.r.o., Zvolen požiadala Ministerstvo hospodárstva (MH) SR o poskytnutie investičnej pomoci vo forme úľavy na dani z príjmu vo výške 4,5 milióna eur na rozšírenie existujúcich výrobných kapacít o výrobu kombinovaných brzdových strmeňov vo Zvolene. Realizáciou investície sa zvýši výrobná kapacita, pričom produkcia sa bude vyvážať do štátov EÚ.
      "V prípade tohto projektu je výška oprávnených nákladov 25 miliónov eur, pričom investíciou sa predpokladá vytvorenie minimálne 500 nových pracovných miest do konca roku 2014," informoval ďalej rezort hospodárstva.
      Žiadateľ začal s výrobu vysokovýkonných brzdových strmeňov vo svojom zvolenskom závode v roku 2006. Na Slovensku pôsobia aj ďalšie závody skupiny Continental, a to v Dolných Vesteniciach, Prievidzi a v Púchove.
      Continental Automotive Systems Slovakia, s.r.o., patrí do skupiny Continental, ktorá je jedným zo svetových lídrov v automobilovom priemysle s rozsiahlym know-how v technológii výroby pneumatík, brzdových systémov a kontroly dynamiky vozidiel. Skupina Continental má v súčasnosti 190 prevádzok v 37 krajinách a zamestnáva takmer 140.000 zamestnancov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies