Conte zvažuje odchod z Juventusu Turín, fanúšikovia sú proti

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 14:06 • 2 min
Conte zvažuje odchod z Juventusu Turín, fanúšikovia sú proti

RÍM - Taliansky futbalový klub Juventus Turín sa po zisku tretieho domáceho titulu za sebou možno bude musieť v novej sezóne zaobísť bez svojho trénera Antonia Conteho. Ten deklaroval záujem pokračovať vo svojej kariére v zahraničí. Informáciu priniesla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vo svojom poslednom zápase ligového ročníka proti Cagliari, v ktorom "stará dáma" zvíťazila 3:0, dali domáci fanúšikovia početnými transparentami najavo svoju náklonnosť k ambicióznemu trénerovi mužstva. Ten so svojimi zverencami vytvoril nový bodový rekord súťaže, keď jeho tím ako prvý v histórii talianskej ligy prekročil 100 bodov a zvíťazil vo všetkých domácich stretnutiach. 

 

Conte po príchode do Juventusu v roku 2011 prinavrátil klubu zašlú slávu, teraz sa po zisku tretieho "scudetta" v rade ešte stále jednoznačne nevyjadril, kam povedú jeho kroky. 

 

"Zatiaľ nie je nič isté. S vlastníkom klubu Andreom Agnellim som mal vždy veľmi úprimný a priateľský vzťah. A tak to bude pokračovať aj naďalej. Momentálne sa sústredím len na oslavy majstrovskej trofeje. K ostatným veciam sa zatiaľ nebudem vyjadrovať," povedal Conte.

 

Fanúšikom dalo nádej Conteho vyjadrenie, že momentálne je zmluvne viazaný s "Bianconeri", s ktorými má kontrakt aj na ďalší ročník. Zároveň sa však obávajú Conteho vyhlásení, z ktorých cítiť veľké sklamanie z vypadnutia v skupinovej fáze Ligy majstrov, rovnako ako  z neúspechu v semifinále Európskej ligy proti Benficou Lisabon. 

 

Kouč "Juve" viackrát zdôrazňoval, že na naplnenie jeho i klubových ambícii tím nutne potrebuje kúpiť niekoľko svetových futbalistov. Požiadavka sa však z dôvodu nedostatku finančných zdrojov stretla s negatívnou reakciou vedenia. "V pondelok začíname novú sezónu a našim cieľom je zodpovedať trénerskú otázku. Trénera Conteho považujeme za skvelého kouča, sme hrdí, že je súčasťou nášho klubu a budeme sa snažiť udržať ho aj v nasledujúcej sezóne," uviedol Giuseppe Marotta, generálny riaditeľ klubu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona