Conte spečatil dohodu s Chelsea, nastúpi po majstrovstvách Európy

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 15:00 • 2 min
Conte spečatil dohodu s Chelsea, nastúpi po majstrovstvách Európy

LONDÝN - Anglický futbalový klub FC Chelsea potvrdil angažovanie talianskeho trénera Antonia Conteho od novej sezóny 2016/2017.

slovakia

left justify in out

Kormidelník talianskej reprezentácie podpísal s vedením "The Blues" trojročný kontrakt, na Stamford Bridge začne pracovať po skončení majstrovstiev Európy vo Francúzsku, kde bude viesť "azúrovú squadru". Informoval o tom oficiálny web FC Chelsea. Conte ešte v nedeľu pricestoval do Londýna, aby s predstaviteľmi FC Chelsea doladil podrobnosti zmluvy. 

Ako je známe, záverečným turnajom tohtoročného európskeho šampionátu sa uzavrie Conteho pôsobenie na čele realizačného tímu talianskeho národného mužstva. Štyridsaťšesťročný bývalý taliansky reprezentant a na klubovej úrovni stredopoliar Lecce a Juventusu Turín sa ujal seniorského výberu svojich krajanov po Cesarem Prandellim v roku 2014 po majstrovstvách sveta v Brazílii, na ktorých Taliani nepostúpili zo základnej skupiny. Conte ich bez problémov previedol kvalifikáciou na ME 2016 do Francúzska, kde ich v základnej E-skupine čakajú zápasy s Belgickom, Švédskom a Írskom. 

Conte sa podľa vlastných vyjadrení chcel vrátiť do klubového futbalu, v ktorom naposledy pôsobil ako tréner Juventusu Turín. Úradujúci anglický majster FC Chelsea síce po odvolaní Josého Mourinha angažoval Guusa Hiddinka, ale voľba s dlhodobou perspektívou padla na talianskeho odborníka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies