Conte: Spomienky na MS ešte nevybledli

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 10:15 • 2 min
Conte: Spomienky na MS ešte nevybledli

LYON - Taliani sa na predchádzajúcom futbalovom šampionáte v Poľsku a na Ukrajine 2012 nestali vicemajstrami Európy náhodou a aj teraz vo Francúzsku hneď v úvode majstrovstiev kontinentu naznačili, že s nimi treba vážne rátať. Takticky vyspelý, v pondelok dokonca tím s historicky najstaršou základnou jedenástkou ME (vekový priemer 31 rokov a 169 dní) uštedril v Lyone lekciu jednému zo spolufavoritov na titul Belgicku, ktoré v stretnutí E-skupiny zdolal 2:0.

slovakia

left justify in out

"V tíme vládne správny duch. Na takomto turnaji je dôležité, aby si hráči v kolektíve rozumeli. Najväčšou satisfakciou pre mňa bola radosť ich všetkých, vrátane tých na lavičke," poznamenal tréner Antonio Conte, citoval ho oficiálny server ME. "Dnes musíme byť veľmi šťastní, zajtra trochu šťastní a potom sa začneme chystať na Švédsko. Spomienky na majstrovstvá sveta v Brazílii 2014 ešte nevybledli. Zdolali sme tam na úvod Anglicko, ale potom sme podľahli Kostarike a napokon sme nepostúpili zo skupiny. To je rana, ktorá zostala v mysliach hráčov aj fanúšikov," pripomenul Conte a zdôraznil, že prvoradým cieľom tímu vo Francúzsku je prebojovať sa do osemfinále. "Keď držíme spolu, dokážeme veľké veci."

Jeho náprotivok Marc Wilmots si poťažkal, že Belgičania v šlágri skupiny doplatili na individuálne chyby. "Prvý gól posadil Talianov na koňa," vravel o presnom zásahu, ktorý v 32. min dosiahol Emanuele Giaccherini, keď zužitkoval výborný dlhý pas za obranu od Leonarda Bonucciho. Jeho tím v nadstavenom čase "dorazil" volejom zblízka Graziano Pellé. "V druhom polčase som chcel viac útočiť, preto som stiahol Radju Nainggolana a poslal na trávnik Driesa Mertensa s cieľom rozhýbať ľavú stranu. Romelu Lukaku nemal svoj večer a Kevin de Bruyne tiež vie zahrať lepšie. Nepoznám odpoveď na jeho výkon, možno bol unavený po dlhej sezóne. Na zápas bol dobre pripravený a v posledných štyroch rokoch odviedol pre národný tím veľmi veľa. Teraz však nie je čas vyplakávať. Musíme sa z toho otriasť a kvalifikovať sa do osemfinále," poznamenal Wilmots a dodal: "Na tejto úrovni sa za každú chybu draho platí. Nič nie je stratené. Máme ešte dva zápasy, v ktorých si chceme vybojovať postup, čo je cieľ v základnej skupine. Oň sa pokúsime."

Na Talianov čakajú v sobotu 17. júna Švédi, o deň neskôr Belgičania vyzvú Írov. "Máme štastie, že pondelňajší druhý zápas v skupine sa skončil remízou," vravel o výsledku 1:1 medzi Švédskom a Írskom belgický brankár Thibaut Courtois. "Taliani boli organizovaní a takticky lepší. Bol to náročný zápas, som sklamaný z prehry, ale musíme sa z toho otriasť a vyhrať zostávajúce dve stretnutia."

"Naša defenzíva bola fantastická. Myslím si, že je najlepšia na celom šampionáte," tvrdí záložník Bologne Giaccherini, autor otváracieho talianskeho gólu na ME. "Tak to bolo dnes a tak to bude počas celého šampionátu - keď sa na nás pozriete, uvidíte jedenásť hráčov na ihrisku a ďalších dvanásť mimo neho, ktorí sú všetci ochotní bojovať. Vieme, za koho hráme, celé Taliansko stojí za nami. Na trávniku sme hrali jeden za druhého. Sme hrdí na náš výkon."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies