Conte predčasne ukončil kontrakt s Juventusom

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 08:04 • 2 min
Conte predčasne ukončil kontrakt s Juventusom

TURÍN - Predstavitelia úradujúceho talianskeho šampióna vo futbale Juventusu Turín oznámili ukončenie vzájomnej spolupráce s hlavným trénerom A-mužstva Antoniom Contem.

slovakia

left justify in out

Obe strany sa ústne dohodli na rozviazaní kontraktu, ktorý bol platný ešte na nadchádzajúcu sezónu 2014/2015. "Víťaziť je náročné. Obzvlášť to platí v Juventuse, kde výhry sú povinnosťou. Ukázal som, že som víťaz," vyhlásil Conte vo videospráve zverejnenej na internetovej stránke Juventusu. Štyridsaťštyriročný bývalý stredopoliar "starej dámy" Conte trénoval Turínčanov od leta 2011 a získal s nimi tri ligové tituly a dvakrát dominoval aj v Talianskom superpohári. 

 

Po ukončení zmluvy Talian ešte neprezradil, kam povedú jeho ďalšie kroky. "Ešte som nerozmýšľal nad budúcnosťou, sústredím sa na prítomnosť. Obrovská vďaka patrí chlapcom za to, čo ukázali. Dosiahli sme niečo historické, niečo, čo nám už nikto nemôže vziať," doplnil Conte. 

 

Na rozviazanie spolupráce medzi Juventusom a Contem reagoval aj prezident klubu Andrea Agnelli. "Milý Antonio, bol si veľký vodca nášho mužstva, a preto ma tieto informácie zarmútili. Premýšľam o troch rokoch strávených spolu, ktoré nás doviedli k vytvoreniu historického míľnika - tri majstrovské tituly v Serie A a dve víťazstva v Talianskom superpohári," uviedol Agnelli. 

 

Nahradiť Conteho na lavičke turínskeho Juventusu by mohli bývalý tréner Interu Miláno a Manchestru City Roberto Mancini alebo niekdajší kormidelník AC Miláno Massimiliano Allegri. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies