Conte podporil nomináciu hráčov talianskeho pôvodu

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 18:28 • 2 min
Conte podporil nomináciu hráčov talianskeho pôvodu

RÍM - Tréner talianskej futbalovej reprezentácia Antonio Conte si myslí, že hráči talianskeho pôvodu by sa mali sami rozhodnúť, či chcú hrať za "azzurri".

slovakia

left justify in out

Nominácia argentínskeho rodáka Franca Vazqueza a Brazílčana Edera spôsobili v krajine rozruch, aj keď obaja vlastnia talianske pasy.
     

"Nie som prvý a ani posledný tréner reprezentácie, ktorý nominoval hráča hoci nie je rodákom z Talianska," povedal v pondelok Conte na tlačovej konferencii. "V minulosti Mauro Camoranesi vyhral s Talianskom majstrovstvá sveta a za národný tím hrali aj Ledesma, Paletta, Thiago Motta, Amauri, či Romulo. Na posledných majstrovstvách sveta reprezentovalo zo 736 hráčov až 83 iné krajiny, v ktorých sa narodili," dodal fakty Conte.
     

Opačný názor má tréner Interu Miláno Roberto Mancini. "Myslím, že za Taliansko by mali hrať Taliani. Futbalisti, ktorí sa narodili v inej krajine by nemali za Taliansko hrať, aj keď majú talianskych predkov," povedal Mancini. Conte si stojí za názorom, že Vazquez aj Eder si nomináciu zaslúžili.
     

Taliani sa v sobotu predstavia v kvalifikácii ME 2016 v Bulharsku, o tri dni neskôr hostia v Turíne v priateľskom zápase Anglicko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies