Contador v Pekingu štartovať nebude, na čele rebríčka skončí Valverde

NETKY.SK • 6 Október 2014, 18:14 • 2 min
Contador v Pekingu štartovať nebude, na čele rebríčka skončí Valverde

PARÍŽ - Víťaz prestížnych cyklistických pretekov Vuelta Alberto Contador nebude pre zranenie kolena štartovať na posledných pretekoch sezóny v Pekingu. Pri absencii Španiela na pretekoch v Číne je tak isté, že jeho krajan Alejandro Valverde ukončí rok 2014 na čele rebríčka UCI World Tour.

slovakia

left justify in out

Pretekár tímu Tinkoff-Saxo Contador utrpel pád v závere nedeľňajšej etapy Okolo Lombardie, vďaka čomu skončil Valverde na druhom mieste a dostal sa na čelo svetového rebríčka, v ktorom figuruje slovenský reprezentant Peter Sagan na 13. mieste a Peter Velits je 128. Valverde má pred posledným podujatím World Tour v tomto roku pred Contadorom náskok 66 bodov. Tour v Pekingu sa začína v piatok. 

 

"Nemám dobré správy. Skúšal som na tréningu koleno zaťažiť, ale nepôjde to a do Číny necestujem. Idem na röntgen a začnem rozmýšľať na budúcim rokom. Táto sezóna sa pre mňa skončila," napísal Contador na sociálnej sieti Twitter. 

 

Valverde, ktorý na Tour de France skončil na celkovom štvrtom mieste, má v rebríčku UCI na konte 686 bodov, druhý Contador ich získal 620. Na tretej priečke je Austrálčan Simon Gerrans so ziskom 478 bodov, no Španielov už dostihnúť nemôže. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies