Contador tretí raz víťazom Vuelty, časovka pre Maloriho

NETKY.SK • 15 September 2014, 07:25 • 2 min
Contador tretí raz víťazom Vuelty, časovka pre Maloriho

SANTIAGO DE COMPOSTELA - Španiel Alberto Contador sa tretí raz v kariére stal víťazom prestížnych cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa.

slovakia

left justify in out

Contador si napriek až 101. miestu v záverečnej krátkej časovke na 9,7 km v Santiagu de Compostela v pohode postrážil celkový triumf s náskokom 1:10 min pred Britom Christopherom Froomom (až 63. v časovke). Tretie miesto celkovo patrí ďalšiemu Španielovi Alejandrovi Valverdemu (+1:50). Tridsaťjedenročný Contador (Tinkoff Saxo) ovládol Vueltu aj v rokoch 2008 a 2012. V historickej tabuľke úspešnosti na týchto pretekoch sa vyrovnal trojnásobným šampiónom - krajanovi Robertovi Herasovi a Švajčiarovi Tonymu Romingerovi. 

 

Víťazom záverečnej časovky sa stal Talian Adriano Malori z tímu Movistar. Trať dlhú 9,7 km zvládol za 11:12 min. Druhé a tretie miesto obsadili s odstupom 8 a 9 sekúnd Austrálčania Jesse Sergent (Trek Factory) a Rohan Dennis (BMC Racing). Slovenský zástupca Martin Velits (Omega Pharma - Quick-Step) skončil s odstupom 1 minúty na 42. priečke. V konečnom poradí Vuelty patrí M. Velitsovi 130. miesto s odstupom 4:15:08 h za Contadorom. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies