Contador stratil cenné sekundy, ale nie bojovného ducha

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 10:45 • 2 min
Contador stratil cenné sekundy, ale nie bojovného ducha

PAU – Španielsky cyklista Alberto Contador priznal, že utorok na Tour de France bol pre neho zlým dňom. Líder stajne Tinkoff-Saxo pre celkovú klasifikáciu zároveň dodal, že zďaleka nie je všetkým dňom koniec.

slovakia

left justify in out

"Etapa mala komplikovaný záver na La Pierre Saint Martin, kde som do kopca vôbec nestíhal za Froomom a jeho tímovými kolegami. Nemohol som vystupňovať tempo, lebo som mal problémy s dychom a nemohol som sa zbaviť kyseliny mliečnej v nohách," vysvetlil Alberto Contador na stránke tímu Tinkoff-Saxo.

 

Víťaz tohtoročného Giro d´Italia Contador túži po treťom triumfe na Tour de France a zároveň naplnení výnimočného double z Gira a Tour v jednom roku. Jeho ambície sa však po príchode do Pyrenejí otriasajú v základoch, keďže po utorkovom 11. mieste a odstupe 2:51 min sa jeho celkové časové manko na lídra Chrisa Frooma vyšplhalo na 4:04 min.

 

"Aj v cyklistike to tak chodí, že máte lepšie a horšie dni. Verím, že tie lepšie v mojom podaní ešte len prídu. Tour de France sú veľmi dlhé preteky a my sme ešte len prišli do kopcov. Nie, Tour ešte nie je rozhodnutá,“ skonštatoval Contador.

 

Jeden zo športových riaditeľov Tinkoff-Saxo Steven de Jongh odmietol tvrdenie, že po zlom vstupe Contadora do Pyrenejí by ho mali ako lídra pre celkovú klasifikáciu prestať podporovať. "Je ešte priskoro, aby sme hovorili o nejakých systémových zmenách v našom tíme týkajúcich sa celkového poradia. Alberto je veľký bojovník, všetci to vieme. Stratil síce drahocenné sekundy, ale nie bojovného ducha a vôľu. Zvyšok tímu ho bude naďalej maximálne podporovať, aby sa vrátil do boja o celkové víťazstvo," povedal De Jongh.

 

Na konkrétnu otázku RTVS po 10. etape, či v tíme Tinkoff-Saxo neuvažujú o väčšej podpore Petra Sagana a jeho boja o zelený dres v bodovacej súťaži na úkor Alberta Contadora, De Jongh odvetil: "O tom je ešte priskoro hovoriť. Sadneme si spolu v tíme a pouvažujeme nad taktikou do ďalších dní."

 

Už stredajšia etapa so stúpaním na slávny Tourmalet môže dať definitívne odpoveď na otázku, či mal Contador naozaj iba zlý deň v kopcoch, alebo je jeho túžba po triumfe na Tour de France viac len zbožným želaním majiteľa tímu Olega Tiňkova a ľudí okolo neho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona