Contador stále cíti, že môže vyhrať Tour de France

NETKY.SK • 26 December 2016, 12:07 • 2 min
Contador stále cíti, že môže vyhrať Tour de France

BRATISLAVA - Hviezda španielskej cyklistiky Alberto Contador stále cíti, že je schopný vyhrať najslávnejšie preteky na svete Tour de France napriek sklamaniam z posledných rokov.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný dvojnásobný víťaz "La Grande Boucle“ bude mať v sezóne 2017 nový tím, z rozpadnutého Tinkoffu zamieril do Treku-Segafredo.

Najlepším výsledkom rodáka z Pinta na Tour v posledných rokoch je štvrté miesto zo sezóny 2013. Nasledujúcu edíciu ani tohtoročnú nedokončil, v ročníku 2015 skončil piaty po tom, ako sa po triumfe na Gire pokúsil o double. „Jednoducho sa chcem vrátiť a vyhrať Tour de France. Cítim, že to môžem dokázať. Na tomto podujatí som si vytrpel veľa smoly, boli za tým najmä pády,“ povedal Contador pre španielsky denník ABC.

Debut v novom drese si Contador odkrúti vo februári na podujatí Ruta del Sol a jeho program by mal byť rovnaký ako ten tohtoročný. V pláne sú účasti na Paríž-Nice, Okolo Katalánska a Okolo Baskicka. "Máme veľký, vyrovnaný tím s dostatočným potenciálom na prijatie výzvy vyhrať Tour de France,“ dodal sedemnásobný víťaz pretekov Grand Tour, citoval ho portál Cyclingnews.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies