Contador podľa Tiňkova možno po sezóne ukončí kariéru

NETKY.SK • 9 Február 2015, 15:29 • 2 min
Contador podľa Tiňkova možno po sezóne ukončí kariéru

MOSKVA - Majiteľ cyklistického tímu Tinkoff-Saxo Oleg Tiňkov naznačil, že španielska hviezda Alberto Contador by mohol po sezóne 2015 ukončiť profesionálnu kariéru. Víťazovi Tour de France, Giro d´Italia i Vuelty a Espaňa sa končí v tomto roku platný kontrakt.

slovakia

left justify in out

Tiňkov však všetkých uisťuje, že je 32-ročnému El Pistolerovi pripravený ponúknuť aj novú zmluvu. Na Contadora nechce Rus vytvárať veľký tlak.

 

"Je to jeho rozhodnutie. Ak bude chcieť pokračovať, budeme radi, ak zostane v našom tíme. Neviem však, či sa rozhodne pokračovať. Ešte sme o tom nediskutovali. Možno to je jeho posledná sezóna. Skutočne neviem, ale je to možné," povedal v rozhovore pre cyclingnews Tiňkov. 

 

Contador chce v tomto roku vyhrať double na Giro d´Italia i Tour de France. Vo Francúzsku už má na svojom konte oficiálne dva triumfy (2007, 2009), v Taliansku jeden (2008). Vueltu vyhral dokonca trikrát (2008, 2012, 2014). Vlani na Tour predčasne skončil po páde a zlomenine holennej kosti. "Ide o najlepšieho cyklistu jeho generácie. Môže byť silný ešte rok či dva. Možno získa tento rok double a rozhodne sa skončiť. Nebudem naňho tlačiť," tvrdí pre cyclingnews.com Tiňkov. 

 

Podľa športového riaditeľ tímu Tinkoff-Saxo, za ktorý jazdí aj Peter Sagan, Bjärna Riiseho ešte Contador nebude končiť a aj v prípade double bude pokračovať v kariére. "Keď ste skutočne dobrí, prečo by ste odchádzali? Nevidím v tom zmysel. Vždy je to o novej motivácii a hľadaní ďalších cieľov. Ak ste im oddaní a chcete sa obetovať ich naplneniu, prečo by ste mali končiť?" pýta sa Riis. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies