Contador napokon bude štartovať na Vuelte, chce etapový triumf

NETKY.SK • 14 August 2014, 11:40 • 2 min
Contador napokon bude štartovať na Vuelte, chce etapový triumf

MADRID - Španielsky cyklista Alberto Contador sa napokon predstaví na blížiacich sa pretekoch Okolo Španielska (23. augusta - 14. septembra 2014). Líder tímu Tinkoff-Saxo, ktorý musel po páde odstúpiť z tohtoročnej Tour de France, sa už podľa vlastných slov zotavil zo zranení a necíti žiadne bolesti.

slovakia

left justify in out

Contador si 15. júla pri páde v 10. etape Tour poranil koleno a utrpel fraktúru holennej kosti. Pôvodne sa vyjadril, že bude pre neho veľmi náročné stihnúť sa doliečiť do štartu Vuelty. Najnovšie však uviedol, že počas uplynulých desiatich dní poctivo trénoval a bolesť ho už nijako neobmedzuje. "Možno nebudem na Vuelte favoritom na celkové prvenstvo, no možno v poslednom týždni budem môcť zaútočiť na etapové víťazstvo," citovala populárneho "El Pistolera" agentúra AP.

 

Španiel je jedným zo šiestich jazdcov, ktorí vyhrali všetky tri diely tzv. Grand Tours. Contador vyhral Tour de France v rokoch 2007 i 2009, Giro d'Italia v roku 2008 a španielsku Vueltu v rokoch 2008 a 2012. Jeho novým tímovým kolegom sa stane od budúceho roku aj Slovák Peter Sagan, ktorý podpísal s rusko-dánskym zoskupením kontrakt na tri roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies