Contador: Musím byť silný a nestrácať sebadôveru

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 11:52 • 2 min
Contador: Musím byť silný a nestrácať sebadôveru

CHERBOURG - Veľkú smolu mal v úvodných dvoch etapách cyklistickej Tour de France jeden z najväčších favoritov na celkové prvenstvo Alberto Contador.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný španielsky tímový kolega Petra Sagana z Tinkoffu mal v obidvoch prípadoch pád - v sobotňajšej prvej tvrdo dopadol na pravú časť tela, poranil si rameno a v nedeľňajšej druhej spadol znovu. Výsledkom bolo časové manko 48 sekúnd v cieli na spolufavoritov Christophera Frooma a Naira Quintanu.

 

"Mal som ďalší pád. Narazil som na riadidlá a udrel som sa na druhej strane. Predo mnou išiel k zemi Tony Martin, ja som spadol hneď za ním. Cítim niečo v kolene, lýtku a ľavom ramene. Uvidíme, ako sa veci vyvinú. Stále som v hre, ale poranil som si obe nohy. Nepedálujem, ako som bol zvyknutý. Z fyzického hľadiska som dostal ranu," povedal Contador pred autobusom tímu Tinkoff po nedeľňajšej druhej etape, ktorú vyhral Peter Sagan a v pondelok bude jazdiť v žltom drese lídra pretekov.

 

Hoci je Contador veľký bojovník, pády v úvodných dvoch dňoch trochu podkopali jeho psychické rozpoloženie. "Potrebujete zostať mentálne silní, aby ste prekonali takýto zlý štart Tour, predovšetkým po úsilí, aké som vynaložil v tréningu. Cyklistika je však aj o tomto. Budem musieť zostať silný a nestrácať sebadôveru. Musím myslieť na to, že sa zotavím pred príchodom do kopcov. Chcem bojovať, inak by som mohol ísť pokojne domov. Časové manko je horšie než pády," dodal "El Pistolero". Informoval server Cyclingnews.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies