Contador by za mechanický doping dal doživotie

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 12:52 • 2 min
Contador by za mechanický doping dal doživotie

BRATISLAVA - Španielsky cyklista Alberto Contador napriek tomu, že sám čelí podozreniam, je za to, aby jazdci za preukázaný mechanický doping dostali doživotný dištanc.

slovakia

left justify in out

"Momentálne ide o veľmi horúcu tému. Neočakávam, že chytia niekoho v pelotóne. Kontroly sú stále obsiahlejšie, ktorý blázon by chcel byť toho súčasťou? Je nešťastné, že cyklistika sa znova borí s takýmto problémom," povedal jazdec tímu Tinkoff na tlačovej konferencii v belgickom Kontichu, kde propagoval oblečenie značky Sportful.


Podľa vyšetrovania televíznej stanice Stade 2 a talianskeho denníka Corriere della Sera sa mechanický doping vyskytol na tohtoročných talianskych klasikách Strade Bianche a Coppi e Bartali, navyše, na konci januára na cyklokrosárskych MS našli Belgičanke Femke van den Driesscheovej motorček v ráme bicykla. "Najprv tu bol boj proti dopingu, utíchlo to a teraz je tu mechanický doping. Je to škoda. Myslím si však, že každý, koho prichytia, musí niesť zodpovednosť. Jediným rozsudkom musí byť doživotný dištanc, bez pardónu," dodala cyklistická hviezda.


Tímový kolega slovenského majstra sveta Petra Sagana podľa pôvodných plánov začal svoju poslednú sezónu, ale už na pretekoch Okolo Baskicka, ktoré vyhral rekordný štvrtýkrát, oznámil pokračovanie kariéry aj v budúcej sezóne. V drese Tinkoffu to však pravdepodobne nebude, lebo Oleg Tiňkov končí v cyklistike a tím zatiaľ nemá náhradných sponzorov. "Bol som v kontakte s inými tímami a možno by som mohol založiť aj vlastný. Je tu veľa pohybov, ale stále nič konkrétne. Chcem sa koncentrovať na seba a Tour de France. Stále si užívam jazdu, budem pokračovať," dodal Contador.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona