Contador budúci rok jazdcom Treku, dohoda o dva dni

NETKY.SK • 9 Júl 2016, 16:01 • 2 min
Contador budúci rok jazdcom Treku, dohoda o dva dni

PAU - Cyklista Alberto Contador bude v nasledujúcej sezóne jazdiť vo farbách tímu Trek-Segafredo.

slovakia

left justify in out

Túto niekoľko dní známu špekuláciu už potvrdil aj portál Cyclingnews s tým, že k finálnej dohode by malo dôjsť v pondelok 11. júla v Andorre počas voľného dňa na Tour de France. Tridsaťtriročný Španiel na otázku, čo je pravda na tom, že už o dva dni sa spečatí jeho prestup z tímu Tinkoff do Treku, sa so širokým úsmevom pokúsil odporovať: "Neviem."


Podpis zmluvy naberie punc oficiálnosti až 1. augusta, keď sa v cestnej cyklistike otvorí transferové okno. Až dovtedy by mali jazdci a tímy na túto tému oficiálne mlčať. Sedemnásobný víťaz podujatí Grand Tour Contador bol prvýkrát mediálne spojený s tímom Trek-Segafredo už v máji, v tom čase ešte prejavilo záujem aj zoskupenie Lampre-Merida.


Contador má v Tinkoffe platný kontrakt aj pre rok 2017, ale majiteľ ruského tímu Oleg Tiňkov odchádza po tejto sezóne z cyklistickej scény. Spolu s elitným španielskym vrchárom by mal do Treku zamieriť aj jeho dlhoročný domestik Jesús Hernández, športový riaditeľ Stephen de Jongh, mechanik Faustino Muňoz Cambron a možno aj technický riaditeľ Ivan Basso. Agent Alberta Contadora, brat Francisco, údajne chcel vyrokovať kontrakt na dva roky, podľa zdrojov rodákovi z Madridu ponúkli len ročnú zmluvu. Jej hodnota nie je známa, ale hovorí sa o sume od dvoch do troch miliónov eur. Contador je momentálne na Tour de France, kde mu pred náročnou sobotňajšou etapou v Pyrenejach patrilo 23. miesto v celkovej klasifikácii.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona