Conor McGregor vo dvoch váhových kategóriách

NETKY.SK • 12 Január 2016, 10:00 • 2 min
Conor McGregor vo dvoch váhových kategóriách

DUBLIN - Najočakávanejší zápas roka skončil McGregor za 13 sekúnd, asi na to fakt nikto nezabudne. Aldo padol po dlhých desiatich rokoch. Ír dlho nečakal a začal hovoriť o tom, že by chcel bojovať o ďalší opasok, o váhovku nižšie.

slovakia

left justify in out

Momentálne zápasí vo featherovej váhe, no bude zápasiť aj v ľahkej. V UFC bolo pravidlom, že ak niekto chce zápasiť v inej váhe tak musí zanechať svoj predchádzajúci titul. V histórií UFC sú zatiaľ dvaja takýto zápasníci Randy Couture a B.J. Pen. Obom sa podarilo zvíťaziť vo dvoch rôznych váhach no mali iba jeden opasok. McGregor má ale väčšie plány, bude zápasiť vo dvoch kategóriach súbežne. Zatiaľ sa to ešte nikomu nepodarilo aby bol držiteľom dvoch opaskov naraz. Zo začiatku s tým šéf UFC nechcel súhlasiť, keď sa o téme bavilo väčšinou sa k nej vyjadroval záporne. No na poslednej tlačovke pre UFC Tonight sa vyjadril takto:

 

"Conor už skoršie spomínal, že by rád zápasil aj v ľahkej váhe. Najprv by išiel o opasok, a potom by ho aj obhajoval. Takto by to preňho znamenalo štyri zápasy ročne. Ja hovorím, že tohto nie je schopný nik iný iba Conor McGregor. Tento človek zatiaľ splnil všetko o čom hovoril. Myslím si, že by to bolo zaujímavé.

 

Za normálnych okolností by som povedal, že keď chce ísť vyššie nech odovzdá svoj opasok. Ale Conor je taký človek, ktorý všetko splní čo sľuby. Všetko mu vyšlo, čo vyhlásil pred zápasmi. Miluje zápasiť a má rád aj prachy, takže ak je niekto kto je schopný toto spraviť tak je to práve on."

 

Ak sa Írovi vydaria jeho plány, tak s tým začne písať novodobú históriu MMA. Bude najväčším kráľom medzi zápasníkmi. Popritom ani UFC z tohto celého nevyjde zle, nakoľko takéhoto superbojovníka chce vidieť bojovať každý fanúšik, a ak to bude štyrikrát za rok tak to sa rovná obrovské peniaze.

 

Z druhej strany, to bude aj obrovská záťaž pre McGregora. Štyri zápasy, znamenajú štyri prípravy ktoré trvajú prevažne 6-8 týždňov. A keď si zoberieme ešte mentálny tlak zo strany fanúšikov a novinárov a ak k tomu všetkému zarátame možné zranenie tak to nebude vôbec jednoduché.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies