Conor McGregor sa dostal do rebríčka TOP 100 najlepšie zarábajúcich športovcov

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 14:58 • 2 min
Conor McGregor sa dostal do rebríčka TOP 100 najlepšie zarábajúcich športovcov

LAS VEGAS - Prestížny časopis Forbes vydal rebríček najlepšie zarábajúcich športovcov. Forbes je časopis s viac ako 90 ročnou tradíciou, ktorý sa zaoberá financiami, biznisom a ekonomikou. McGregor držiteľ titulu featherovej váhe sa dostal na 85. miesto. Prieskum sa robil za obdobie 2015 jún a 2016 jún.

slovakia

left justify in out

Podľa výsledkov dvojtýždenníka zarobil za toto obdobie 22 miliónov dolárov, 18 miliónov mu vyniesli zápasy a bonusy(najkrajší zápas večera, najrýchlejšie K.O., pay perview atď.) a ďalšie 4 milióny vyzbieral od sponzorov.

 

Počas posledných rokov sa do tohto rebríčka nedostal ani jeden zápasník MMA. Ale napríklad minulý rok bola Ronda Rousey v top 10 najlepšie zarábajúcich športovkýň na svete. To, že sa jej teraz nepodarilo dostať do prvej stovky ukazuje rozdiel medzi zárobkom mužských a ženských MMA hviezd.

 

Podľa rebríčka zarobil McGregor viac ako profesionálny boxer Canelo Alvarez, ktorý sa dostal na 93. priečku. Ale zasa Alvarez mal za tých 12 mesiacov iba dva zápasy pričom McGregor tri. Na 16. miesto sa dostal Floyd Mayweather tiež profesionálny boxer, ktorý zarobil 44 milión dolárov, a to všetko tak že za ten rok mal iba jeden zápas proti Andremu Bertovi. Prvý skončil futbalista Cristiano Ronaldo s 88 miliónmi dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies