Conor McGregor dostal trest za hádku s Diazom na tlačovke: Zaplatí mastnú pokutu

NETKY.SK • 20 Október 2016, 11:13 • 2 min
Conor McGregor dostal trest za hádku s Diazom na tlačovke: Zaplatí mastnú pokutu

LAS VEGAS - Mastný trest dostal írsky zápasník Conor McGregor od Nevadskej Atletickej Komisie za svoje nešportové správanie na predzápasovej tlačovej konferencií na UFC 202 kde sa ohadzoval s Natom Diazom flaškami.

slovakia

left justify in out

Nevadská Atletická Komisia udelila držiteľovi titulu featherovej váhy trest 150 tisíc dolárov, 50 hodín verejnoprospešných prác a účasť na "anti-bullying"(reklama alebo video proti násiliu kde bude hlavným aktérom sám McGregor) kampani komisie.

 

Celý incident sa odohral na predzápasovej tlačovke na UFC 202, potom keď sa po meškaní McGregora celý Diazov tím postavil a vybral preč z miesta konania. Popritom samozrejme nadávali a ukázali svoj legendárny prostredník McGregorovi. Toto ho tak naštvalo, že po nich hodil flašku ktorú mal po ruke. Samozrejme Diazovci nepatria k tým ktorí by kazili zábavu a hádzanie opätovali. Celá aféra sa divákom asi veľmi páčila nakoľko UFC 202 bol zatiaľ najsledovanejší galavečer organizácie.

 

Pojednávanie sa konalo v pondelok, McGregorov právnik sa bránil s tým, že celý chaos vyprovokovali Diazovci a tvrdil aj to, že prvú fľašku hodili oni. McGregor nebol prítomný, ale telefonicky sa ospravedlnil a pripustil si chybu. Povedal, že jeho konanie nebolo správne a nemal dopustiť aby ho riadili svoje city.

 

"Rád by som sa ospravedlnil za svoje chovanie. Už počas celého priebehu mi to pripadalo neskutočne. Spravil som chybu, ale ľutujem to a z celého prípadu si beriem ponaučenie. Ten zápas bol pre mňa nesmierne dôležitý. Dal som doňho všetko, a v hlave som bol úplne mimo. Môžem spraviť toľko, že sa z tohto ponaučím a že sa to nebude opakovať. Všetko beriem na seba a chcem sa ospravedlniť, toto je všetko čo k tomu môžem dodať."

 

McGregorov právnik bojoval najme za to aby jeho zverenec nedostal dištanc lebo to by znamenalo stop na UFC 205. Nakoniec vysvitlo, že toto komisia v pláne ani nemala ale chcela dať McGregorovi trest 300 tisíc dolárov! No nakoniec sa zhodli v tom, že 300 tisíc dolárov by bol extrém a dohodli sa na zlatom strede na 150 tisícovej sume.

 

Podľa prokurátora Pata Lundvalla bolo mimoriadne nebezpečné hodiť plechovku do smeru kde sa nachádzali aj diváci. Vyzdvihoval najme hmotnosť plechovky s nápojom. Hovoril ešte o tom, že verí

 

tomu, že mu verejnoprospešné práce a hodiny strávené s deťmi pomôžu k tomu aby sa naučil kontrolovať sa a dostal sa bližšie k ľuďom. Časť peňazí zasa využijú na kampaň proti násiliu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies