Connor McDavid: Sme majstri sveta a tým je povedané všetko

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 13:09 • 2 min
Connor McDavid: Sme majstri sveta a tým je povedané všetko

MOSKVA - Všetci od neho čakali množstvo gólov od začiatku hokejového šampionátu v Rusku, no mladý kanadský útočník Connor McDavid dlho strelecky mlčal. Neskóroval v žiadnom zo siedmich stretnutí v petrohradskej B-skupine, brankárov súpera neprekonal ani vo štvrťfinále či semifinále.

slovakia

left justify in out

Devätnásťročný center z klubu zámorskej NHL Edmonton Oilers, ktorý sa stal draftovou jednotkou profiligy v júni 2015, si presný zásah na MS 2016 odložil na ten najvhodnejší okamih - do finálového súboja proti Fínsku. Jeho chvíľa prišla v 12. minúte nedeľňajšieho zápasu o zlato - pretlačil sa cez súperovho útočníka Miku Pyöräläho a ponad padajúceho brankára Mikka Koskinena strelil víťazný gól duelu. "Je veľmi náročné hrať proti Fínom, ak práve oni majú puk častejšie na hokejkách. Presvedčili sme sa o tom v záverečnom súboji základnej skupiny pri prehre 0:4. Odvtedy sme toho dosť zmenili - súpera sme bránili tesnejšie, lepšie sme kontrolovali puk a náš brankár Cam Talbot bol vynikajúci," povedal po zisku cenného kovu Connor McDavid a k svojmu prvému gólu na turnaji doplnil: "Vôbec nehrá úlohu, kedy a či vôbec dám gól ja. Sme majstri sveta a tým je povedané všetko."

 

K zaujímavej situácii prišlo v závere finálového duelu. Necelú sekundu pred koncom pri power-play Fínov strelil Matt Duchene druhý gól Kanady, hokejisti "krajiny javorových listov" do jedného vykorčuľovali na ľadovú plochu a začali sa tešiť. Ich radosť však ešte na okamih zastavili rozhodcovia, keďže do konca duelu zostávalo ešte niekoľko desatín sekundy. Po vhadzovaní naplno prepukli kanadské oslavy. "Aspoň sme sa mohli radovať dvakrát," poznamenal s úsmevom mladý útočník.

 

Autor víťazného gólu Connor McDavid si tak pripísal ďalší cenný úspech do zbierky, v minulosti získal zlatú medailu na majstrovstvách sveta aj s výbermi hráčov do 20 a 18 rokov. Skompletizovať tieto tri najcennejšie kovy sa mu podarilo ako najmladšiemu hokejistovi histórie vo veku 19 rokov, 4 mesiace a 9 dní. V minulosti to dosiahli iba traja ruskí hráči - 24-roční Fiodor Ťutin a Grebeškov na MS 2008 a o jeden rok starší Alexander Perežogin hneď na nasledujúcom šampionáte. "Ak mám povedať pravdu, vôbec som netušil, že predo mnou sa to podarilo iba trom hráčom. Tento fakt pre mňa nie je až taký dôležitý, najhlavnejší je zisk zlata pre náš tím. Zišlo sa tu veľmi dobré mužstvo, chlapci príkladne pomáhali jeden druhému," dodal McDavid.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies