Connor McDavid by nemal chýbať v tíme Kanady na MS 2016

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 7:32 • 2 min
Connor McDavid by nemal chýbať v tíme Kanady na MS 2016

TORONTO - Vedenie organizácie Hockey Canada predstaví realizačný tím kanadskej hokejovej reprezentácie pre májové majstrovstvá sveta v Rusku pravdepodobne počas nasledujúceho týždňa.

slovakia

left justify in out

V utorok večer o tom informoval odborník Bob McKenzie z TSN, podľa ktorého je takmer isté, že v kádri Kanady sa predstaví aj minuloročná draftová jednotka Connor McDavid. Devätnásťročný útočník Edmontonu doteraz reprezentoval svoju krajinu v juniorskej kategórii a na septembrovom Svetovom pohári v Toronte bude hrať vo výbere mladíkov Severnej Ameriky, nie za Kanadu. "Bude veľké prekvapenie, ak McDavid nebude štartovať na svetovom šampionáte v Rusku," povedal McKenzie.


Connor McDavid na klubovej úrovni pôsobí v Edmontone, ktorý pravdepodobne opäť nepostúpi do play-off NHL. Oilers v tabuľke Západnej konferencie aktuálne zaostávajú za postupovými priečkami o trinásť bodov. V profilige dokonca hrozí, že sa do vyraďovacej časti neprebojuje ani jeden zo siedmich kanadských klubov.


Keďže ďaleko od prieniku do play-off je v NHL aj Buffalo, v Rusku možno nastúpi McDavid proti draftovej dvojke z minulej sezóny Jackovi Eichelovi. Ten reprezentoval USA už na MS 2015 v Česku.


Kanada bude hrať na MS 2016 v základnej B-skupine v Petrohrade proti výberom Fínska, USA, Slovenska, Bieloruska, Francúzska, Nemecka a Maďarska.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona