CONMEBOL udelí Chapecoense Juhoamerický pohár

NETKY.SK • 2 December 2016, 13:09 • 2 min
CONMEBOL udelí Chapecoense Juhoamerický pohár

LUQUE - Juhoamerická futbalová konfederácia (CONMEBOL) odovzdá trofej pre víťaza Juhoamerického pohára (Copa Sudamericana) brazílskemu klubu Chapecoense. Ako je známe, pri pondelkovej leteckej tragédii v Kolumbii zahynulo 19 jeho hráčov, celkovo 71 ľudí vrátane členov realizačného tímu a klubových predstaviteľov. V kádri zostalo šesť hráčov.

slovakia

left justify in out

O zámere CONMEBOL-u referoval portál španielskeho denníka AS odvolávajúci sa na informácie Globo Esporte. CONMEBOL tak údajne oficiálne učiní do dvoch dní. Skutočnosť, že titul v Juhoamerickom pohári pripadne Chapecoense, znamená, že brazílsky klub sa predstaví v budúcej sezóne Pohára osloboditeľov (Copa Libertadores).

 

S nápadom, aby CONMEBOL priznala trofej Chapecoense, prišli niekoľko hodín po tragédii predstavitelia kolumbijského klubu Atlético Nacional Medellín, ktorý mal byť súperom Brazílčanov vo finále Copa Sudamericana. Kolumbijčania už jeden titul v tejto sezóne získali, keď vyhrali prestížnejší Pohár osloboditeľov a zúčastnia sa na decembrových majstrovstvách sveta klubov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies