Čonka v Trnave s novým kontraktom

NETKY.SK • 19 November 2015, 07:44 • 2 min
Čonka v Trnave s novým kontraktom

TRNAVA - Obranca Matúš Čonka a fortunaligový futbalový klub FC Spartak Trnava podpísali nový vzájomný kontrakt. V porovnaní s doterajším má o dva roky dlhšiu platnosť do 30. júna 2018.

slovakia

left justify in out

"Vnímam tento krok veľmi pozitívne. Myslím si totiž, že je to jeden z najdôležitejších hráčov Spartaka Trnava aj smerom k reprezentácii. Matúš je futbalista, ktorý do širšej nominácie národného výberu nesporne patrí. Teší ma, že sme dohodu dotiahli do úspešného konca. Pre mňa je to veľmi príjemný a pekný deň," povedal generálny manažér Spartaka Viktor Blažek.
 
Dvadsaťpäťročný krajný bek Matúš Čonka patrí medzi najzaujímavejších hráčov súčasného kádra Trnavčanov. Klub aj týmto spôsobom deklaruje, že si mieni hráča v kádri udržať. "Každý mančaft potrebuje kvalitného ľavého obrancu, ktorých je na Matúšovej výkonnostnej úrovni veľmi málo. Môžeme byť radi, že predĺžil zmluvu a jeho kariéra bude pokračovať v Trnave," dodal Blažek.

Matúš Čonka tiež vyjadril spokojnosť s predĺžením spolupráce: "Obe strany sa dohodli bez väčších problémov. Chvíľu sme sa naťahovali, to je však normálna vec. Napokon to dopadlo dobre. Už po mojom príchode do klubu som spomenul, že by som veľmi rád so Spartakom získal titul. Na novom štadióne by to bolo super. Dúfam, že sa nám to podarí v čo najkratšom čase."

V nedeľu čaká na Spartak derby so Slovanom Bratislava. Rodený Košičan Čonka sa na zápas teší a vníma aj jeho veľký význam pre priaznivcov: "Zažil som to už v Prahe. Fanúšikovia od nás chceli, aby sme najmä vyhrali nad Spartou. Iné ich nezaujímalo. Tu je to podobné. Vyhrať derby je asi to najviac, čo sa dá." Slovan je momentálne vo forme, z druhej priečky tabuľky atakuje s mankom sedem bodov majstrovský Trenčín. "Majú úžasnú sériu, momentálne sa im darí, čaká nás ťažký zápas. Pripravíme sa však určite dobre. Pozitívne je, že zdravotne máme káder v poriadku. Verím, že príde čo najviac ľudí, bude výborná atmosféra a prvé derby na novom štadióne vyhráme," povedal Matúš Čonka.

Ako zároveň dodal generálny manažér "andelov" Viktor Blažek, klub už v strede týždňa cíti výrazný divácky interes: "O lístky je veľký záujem, v stredu bolo predaných už 7500 vstupeniek. Predpokladám, že návšteva bude vysoká. Trnava ukázala, že má fantastických fanúšikov. Je to vidieť na klubovej úrovni a ukázalo sa to aj pri reprezentačnom zápase, kde mi naskakovali zimomriavky. Proti Slovanu očakávam ešte lepšiu kulisu, nakoľko pôjde o Spartak a postaví sa mu Slovan. Neviem, či som sa v minulosti tak tešil na nejaký zápas." Agentúru SITA informoval PR a event manažér FC Spartak Trnava Marek Ondrejka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies