Čonka sa po zranení znovu vrátil do základnej zostavy Trnavy: Bolo to ťažké, išiel som cez bolesť

NETKY.SK • 17 Apríl 2018, 15:08 • 2 min
Čonka sa po zranení znovu vrátil do základnej zostavy Trnavy: Bolo to ťažké, išiel som cez bolesť

TRNAVA - Matúš Čonka v úvode jari nastúpil do jubilejného stého duelu. Určite si ho však predstavoval inak. Napriek víťazstvu mal na pôde Zlatých Moraviec zmiešané pocity. Súboj nedohral pre zranený členok. Po ôsmich týždňoch zasiahol opäť do hry. Prešiel si ťažkým návratom.

slovakia

left justify in out

Prebiehala 82. minúta a bežný výskok v šestnástke za loptou mal pre Matúša Čonku ťažký dopad. Na šmykľavom teréne, keďže po zmene strán v Zlatých Moravciach snežilo, zle doskočil. Okamžite odkríval do šatne. Mužstvo stretnutie dotiahlo do víťazného konca. Odštartovalo tak sériu piatich zápasov bez prehry.

 

"Absolvoval som magnetickú rezonanciu, ktorá ukázala natrhnutý väz v členku. Na 90 % držal iba na vlásku. Tri týždne som chodil o barlách a nič nerobil. Navštevoval som našich klubových lekárov. Starali sa o mňa rôznymi elektroliečbami. V prvom rade museli zažehnať opuch, aby sa členok vôbec začal liečiť. V priebehu vynútenej pauzy som bol snáď stokrát v posilňovni. Už som mal toho dosť," povedal s úsmevom skúsený ľavý obranca.

 

img

 

Prvé prognózy neboli príliš optimistické. Aj preto trénerský kolektív zareagoval príchodom kapitána Bosny a Hercegoviny do 21 rokov Eldara Čiviča. Hrozil i predčasný koniec aktuálneho ligového ročníka. Nič také však rodák z Košíc nechcel dopustiť.

 

"Chvalabohu k tomu neprišlo. Po štyroch týždňoch som začal pomaličky behať na páse. V tej chvíli som veril, že záver vydarenej sezóny určite stihnem. Následne ma čakala kontrola u lekára. Dal mi zelenú pre individuálny tréning. Čakali ma posilňovacie cvičenia bez lopty," priblížil priebeh neľahkého obdobia Matúš Čonka.

 

Dvadsaťsedemročný obranca trénuje naplno tri týždne. Do tréningových jednotiek dáva všetko. Všimol si to tiež tréner El Maestro, ktorý chcel, aby bol Matúš k dispozícii už pre súboj so Slovanom Bratislava. Po vzájomnej dohode ale návrat odložili, keďže kondícia nebola na požadovanej úrovni.

 

"Členok ešte nie je stopercentný. Necítim však takú bolesť, ktorá by mi bránila pri tréningu či zápase. Niečo musím aj obetovať," prízvukuje bývalý hráč Košíc či pražskej Slavie.

 

img

 

Návratu sa Čonka dočkal v sobotnom domácom dueli s Ružomberkom. Eldara Čiviča, paradoxne, trápil členok, a tak sa neoblomný ľavý obranca dostal okamžite do základnej zostavy.

 

"Bolo to pre mňa veľmi ťažké. V úvodnej desaťminútovke som sa spamätával, že hrám zápas. Každý hráč vám povie, že po zranení je iné trénovať a hrať, najmä čo sa týka kondičnej stránky. Na druhej strane, nasadenie do základnej zostavy ma potešilo. Je pekné, že mi tréner dôveruje. Napriek tomu, že máme v kádri ďalšieho výborného ľavého obrancu Olivera Jansa," vyslovil Matúš kompliment svojmu spoluhráčovi.

 

Do konca sezóny odohrajú andeli vo Fortuna lige päť kôl. Najbližšie vycestujú do Ružomberka. Predstavia sa na Slovane, doma privítajú Dunajskú Stredu. Čaká ich zápas pod Dubňom a svoj sedemdesiaty ligový ročník ukončia v malom Ríme proti Trenčínu.

 

"Najdôležitejšie je, aby sme teraz zostali všetci pevnými nohami na zemi. Nemôžeme lietať v oblakoch, pretože nič nemáme ešte isté. Ako sa hovorí, posledný krok býva najťažší. Všetko máme vo svojich rukách. Myslím, že disponujeme tiež kvalitou i skúsenosťami na to, aby sme dosiahli niečo, čo Trnava posledných 45 rokov nezažila," uzavrel najlepší spartakovec za minulý rok.

 

Pred vonkajším stretnutím v Ružomberku, ktorý sa hrá v sobotu od 14.45 h. (lístky sú v predaji vo fanshope), čaká zverencov Nestora El Maestra v stredu o 17.00 hod. semifinálová odveta Slovnaft Cup-u.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona