Čonka napokon asi zakotví v Ružomberku

NETKY.SK • 19 Február 2014, 17:08 • 2 min
Čonka napokon asi zakotví v Ružomberku

RUŽOMBEROK - Dvadasťtriročný krajný obranca bude na Liptove zrejme hosťovať.

slovakia

left justify in out

Bývalý slovenský reprezentant vo futbale v kategórii do 21 rokov Matúš Čonka bude počas jarnej časti tejto sezóny s veľkou pravdepodobnosťou pôsobiť v corgoňligovom klube MFK Ružomberok. Šikovný krajný obranca vypadol po jeseni z A-mužstva Slavie Praha, pripravoval sa len s rezervou "zošívaných", preto sa snažil nájsť si nový angažmán. Dvadsaťtriročný zadák uprednostňoval pôsobenie v zahraničí - záujem o jeho služby mala Jihlava aj nešpecifikované poľské kluby.

 

"S veľkou pravdepodobnosťou sa na jar objavím v Corgoň lige. Ružomberok prejavil záujem o moje služby, ale ešte nie je nič isté," povedal Čonka pre špecializovaný portál corgonliga.sk. Ak by sa Liptákom podarilo dotiahnuť jeho príchod, išlo by pravdepodobne o hosťovanie. 

 

Matúš Čonka debutoval v najvyššej slovenskej súťaži v sezóne 2009/2010. Za rodné Košice odohral 53 zápasov, v ktorých strelil jeden gól. V januári 2012 uprednostnil Slaviu Praha pred francúzskym Saint-Étienne a v kariére pokračoval v Česku. Dres "zošívaných" si obliekol 35-krát a raz sa zapísal do streleckej listiny. Presne po dvoch rokoch pôsobenia v Edene sa však dozvedel, že s ním v klube už nepočítajú. "Priznám sa, čakal som, že k tomu dôjde. Posledných päť či šesť zápasov jesennej časti som vôbec nehral, takže sa dalo predpokladať, že v Slavii so mnou už nepočítajú," povedal vtedy Čonka. Zmluva v Slavii sa mu skončí až o rok, preto je najpravdepodobnejšou alternatívou hosťovanie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies