CONCACAF navrhuje zverejňovanie platov aj protikorupčnú linku

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 16:37 • 2 min
CONCACAF navrhuje zverejňovanie platov aj protikorupčnú linku

ŽENEVA 6. júla (SITA, AP) - Z futbalovej konfederácie Strednej a Severnej Ameriky a karibskej oblasti (CONCACAF) zaznievajú naliehavé hlasy nabádajúce na zmeny vo vlastnej organizačnej štruktúre, ktoré by pomohli vylepšiť aj kredit Medzinárodnej futbalovej federácie po rozsiahlom úplatkárskom škandále.

slovakia

left justify in out

Návrhy na zamedzenie korupčných metód prichádzajú niekoľko týždňov po tom, čo americké federálne úrady spustili vyšetrovanie viacerých osôb z radov vysokých úradníkov FIFA, medzi ktorými boli aj dvaja bývalí prezidenti a generálni sekretári futbalovej zóny CONCACAF.

 

Medzi návrhmi systémových zmien z dielne CONCACAF figuruje aj obmedzenie funkčných období pre najvyšších predstaviteľov vrátane prezidenta a členov výkonného výboru a tiež povinnosť zverejňovania ich platov a výdavkov. CONCACAF si v budúcnosti chce vyhradiť právo na preverenie potenciálnych komerčných partnerov ešte pred podpisom zmluvy. Tiež padol návrh na zriadenie protikorupčnej linky, ktorá by upozorňovala na akékoľvek podozrenia z úplatkárstva a potláčala ich už v zárodku. 

 

"Sme vo veľkej kríze a my sami musíme prijať účinné opatrenia, aby sme sa z nej dostali. Musíme si vyriešiť vnútorné problémy a ukázať, že dokážeme byť skutočnými lídrami,“ cituje AP Sama Gandhiho, právneho poradcu vedenia zóny CONCACAF. 

 

Tieto takmer revolučné návrhy zmien zverejnili iba deň pred začiatkom Gold Cupu, šampionátu futbalovej zóny CONCACAF. Gold Cup odštartuje v utorok 7. júla a potrvá do 26. 7., budú ho hostiť dve krajiny: Spojené štáty americké a Kanada. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies