Commerzbank prepustí viac než pätinu zamestnancov

NETKY.SK • 29 September 2016, 14:05 • 2 min
Commerzbank prepustí viac než pätinu zamestnancov

BERLÍN - Nemecká banka Commerzbank plánuje zredukovať počet pracovných miest o viac než pätinu, čo je súčasťou plánu reštrukturalizácie v hodnote vyše miliardy eur, od ktorého si sľubuje zvýšenie ziskovosti. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Druhá najväčšia banka v Nemecku dnes oznámila, že plánuje zrušiť celkovo 9600 pracovných pozícií, čo pri súčasnom počte 45.000 zamestnancov predstavuje vyše 21 % pracovnej sily. Na druhej strane, v oblastiach, od ktorých si sľubuje rýchlejší rast zisku, chce banka vytvoriť nových 2300 pracovných miest, takže čistý počet zrušených pozícií dosiahne 7300.

 

Na ziskovosť Commerzbank, podobne ako aj ďalších európskych bánk, tlačia nízke úrokové sadzby a nové regulačné opatrenia. Banka sa preto rozhodla pre program reštrukturalizácie v hodnote okolo 1,1 miliardy eur. Po dokončení plánu prepúšťania a ďalších krokoch na zvýšenie ziskovosti bude mať Commerzbank približne 38.000 zamestnancov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies