Commerzbank predáva svoju centrálu vo Frankfurte Juhokórejskému Samsungu

NETKY.SK • 30 September 2016, 18:46 • 2 min
Commerzbank predáva svoju centrálu vo Frankfurte Juhokórejskému Samsungu

FRANKFURT NAD MOHANOM - Commerzbank predáva svoju centrálu na frankfurtskom Kaiserplatzi. Agentúra DPA informuje, že ju kupuje Samsung SRA Asset Management. Ide o divíziu pre životné poistenie juhokórejského koncernu Samsung.

slovakia

left justify in out

Commerzbank dnes oznámila, že s budúcim majiteľom podpíše na 15 rokov zmluvu o prenájme priestorov pre svoju činnosť v najvyššej nemeckej budove, ktorá má 259 metrov. Platenie nájomného umožní Commerzbank, aby výrazne znížila svoje prevádzkové náklady.

 

Od sprevádzkovania frankfurtskej veže v roku 1997 patrí budova dvom uzavretým fondom jej dcéry Commerzbank-Real. Transakcia sa uskutoční v lete 2017. O cene doterajšej centrály banky sa nezverejnili v dnešnej správe nijaké podrobnosti.

 

V tlači sa doteraz uvádzalo, že Commerzbank žiadala za budovu 600 miliónov eur. Teraz ju údajne dostanú Juhokórejčania za 620 miliónov eur. Banka na tom zarobí dvojcifernú sumu v miliónoch eur.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies