Columbus porazil Černákovú Tampu Bay, Chára a Boston nestačili na Carolinu

NETKY.SK • 14 August 2020, 10:21 • 2 min
Columbus porazil Černákovú Tampu Bay, Chára a Boston nestačili na Carolinu

EDMONTON/TORONTO - Dvaja slovenský hokejisti Erik Černák a Zdeno Chára sa z víťazstva tešiť nemohli ale tretí Slovák Andrej Sekera a jeho „hviezdy“ zdolali Calgary. Dallas porazil Calgary vďaka gólu z poslednej minúty výsledkom 5:4.

slovakia

left justify in out

Carolina zdolala Boston a vyrovnala stav série na 1:1

O víťazstve Hurricanes rozhodol v tretej tretine obranca Dougie Hamilton. "Sedem mesiacov som čakal na takýto moment. Je to fantastický pocit," povedal pre tsn.ca Hamilton, ktorý pre rôzne zranenia vynechal posledných 21 zápasov základnej časti a nehral ani v predkole play off proti NY Rangers. Jeho radosť bola o to väčšia, že rozhodol duel proti tímu, ktorý ho do NHL draftoval a kde strávil svoje prvé tri sezóny. Víťazstvo vychytal James Reimer (33 zákrokov), ktorý dostal prednosť pred Petrom Mrázkom.

 

 

Černákové „blesky“ nestačili na Columbus

Medzi Tampou Bay a Columbusom mali lepší vstup do stretnutia hráči Lightning, keď sa už v 6. minúte ujali vedenia. Nikita Kučerov nastrelil spoza bránky puk do chrbta brankára Joonasa Korpisala a ten si ho zrazil do siete. Tampa bola počas celého zápasu strelecky aktívnejšia (37:22), ale recept na fínskeho brankára už druhýkrát nenašla. Columbus vyrovnal v 13. minúte vďaka Ryanovi Murraymu a do vedenia išiel krátko pred prvou prestávkou, keď za 16 sekúnd potrestal vylúčenie Černáka. Presnou strelou z pravého kruhu sa presadil Oliver Bjorkstrand. Tampa sa dlho snažila o vyrovnanie, no v 52. minúte prešiel Alexander Wennberg šikovnou kľučkou cez Kevina Shattenkirka a trafil nad pravý betón Andreja Vasilevského. Tampa hrala v závere vyše dve a pol minúty bez brankára, ale znížiť sa jej už nepodarilo. Hráči Blue Jackets si pochvaľovali výkon brankára Korpisala, ktorý po tom, ako 85 zákrokmi spravil v "maratónskom" zápase rekord NHL, predviedol ďalší excelentný výkon. "Všetci vieme, že patrí k najlepším brankárom v NHL. Je naša veľká opora," povedal Pierre-Luc Dubois, ktorý zaznamenal dve asistencie.

 

 

Vegas zvýšil svoje vedenie v sérii na 2:0

V Západnej konferencii v Rogers Place v Edmontone zvíťazili hráči Vegas nad Chicagom 4:3 po predĺžení. Vďaka víťaznému gólu Reillyho Smitha zo 68. minúty vedú 2:0 na zápasy. Golden Knights zvládli duel aj bez najproduktívnejšieho hráča základnej časti Maxa Paciorettyho. Na jeho mieste dostal šancu český útočník Tomáš Nosek a odvďačil sa za ňu gólom na 2:0. Hráči Vegas vyhrali v play off zatiaľ všetkých päť zápasov. "Keď hráme našu hru, dokážeme vyhrať rôznymi spôsobmi. Príchod trénera Petra DeBoera priniesol pozitívnu zmenu. Zrazu trávime menej času vo vlastnom pásme a sme nebezpeční vpredu," povedal útočník Paul Šťastný (1+1), ktorý otvoril skóre duelu a potom prihral na rozhodujúci zásah. Pri všetkých góloch Chicaga bol Patrick Kane, ktorý zaznamenal tri asistencie vrátane bekhendového pasu v závere druhej tretiny, po ktorom Dylan Strome vyrovnal na 3:3. Kane sa so 129 bodmi v play off v kariére dostal na tretie miesto v histórii Blackhawks pred Bobbyho Hulla. Na čele je slovenský rodák Stan Mikita (150) pred Denisom Savardom (145).

 

 

Dallas a Andrej Sekera porazili veľmi dobre hrajúce Calgary

Calgary proti Dallasu Stars vyrovnalo z 2:4 na 4:4, ale víťazný gól strelil 40 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času Jamie Oleksiak. Sekera bol na ľade 15 minút, súperovu bránku ohrozil tromi strelami a hral mimoriadne obetavo, keď zblokoval až päť striel hráčov Flames. V tejto štatistike bol najlepší zo všetkých aktérov duelu. Pre zranenie nedohral zápas útočník Calgary Matthew Tkachuk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies