Colorado zlegalizovalo marihuanu na rekreačné účely

NETKY.SK • 11 December 2012, 07:57 • 2 min
Colorado zlegalizovalo marihuanu na rekreačné účely

Colorado zlegalizovalo marihuanu na rekreačné účely - Politika Podobné opatrenie vstúpilo minulý týždeň do platnosti, taktiež na základe referenda, aj v štáte Washington na západnom pobreží USA. Americký štát Colorado dnes oficiálne zlegalizoval užívanie

slovakia

left justify in out

img

Podobné opatrenie vstúpilo minulý týždeň do platnosti, taktiež na základe referenda, aj v štáte Washington na západnom pobreží USA.

Americký štát Colorado dnes oficiálne zlegalizoval užívanie marihuany na rekreačné účely, ako o tom rozhodli voliči v novembrovom referende. 

Podľa agentúry AP opatrenie vstúpilo do platnosti po tom, ako ho odsúhlasil coloradský guvernér, demokrat John Hickenlooper. Podľa jeho slov voliči jednoznačne vyjadrili svoju vôľu v plebiscite zo 6. novembra.

Na území štátu Colorado tak budú môcť dospelé osoby nad 21 rokov vlastniť až 28,35 gramu marihuany alebo šesť rastlín, pričom nebude potrebné odporúčanie lekára. 

Podobné opatrenie vstúpilo minulý týždeň do platnosti, taktiež na základe referenda, aj v štáte Washington na západnom pobreží USA. 

Predstavitelia Colorada i Washingtonu sa však zároveň obrátili na ministerstvo spravodlivosti USA so žiadosťou o radu, ako riešiť konflikt s federálnymi zákonmi, ktoré prechovávanie marihuany zakazujú. Ani jeden zo štátov nepovolí komerčný predaj tejto drogy minimálne počas nasledujúceho roka. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies