Colorado získalo prvý výber v drafte, jednotkou je syn hviezdy NBA

NETKY.SK • 30 Apríl 2013, 10:11 • 2 min
Colorado získalo prvý výber v drafte, jednotkou je syn hviezdy NBA

NEW YORK - Ešte pred štartom play off zámorskej hokejovej NHL vyžrebovali víťaza lotérie, ktorý získal právo prvého výberu v prvom kole draftu 2013. Stal sa ním tím Colorada Avalanche, ktorý zrejme siahne po draftovej jednotke Sethovi Jonesovi.

slovakia

left justify in out

Jones pôsobil doteraz ako ofenzívny obranca v tíme Portland Winterhawks a 30. júna v New Jersey bude najvyššie nasadený hráčom v drafte. Pritom Avalanche mali len 18,8-percentnú šancu, že ich v lotérii vyžrebujú. Najväčšiu príležitosť mala s 25 percentami Florida Panthers.

Po prvý raz za štyri roky to nebudú zástupcovia Edmontonu Oilers, ktorí sa postavia za mikrofón, aby oznámili prvý výber v drafte. "Olejári" takto získali Taylora Halla, Ryana Nugenta-Hopkinsa a Naila Yakupova. "Rozhodne je to fantastická správa pre náš klub, že budeme vyberať ako prví," povedal pre NHL.com generálny manažér Colorada Greg Sherman.

Jones, ktorý pomohol reprezentácii USA k zlatým medailám na juniorských majstrovstvách sveta, momentálne hrá play off za Winterhawks vo WHL. Všeobecne sa očakáva, že v budúcom ročníku už naskočí do NHL.  

Syn bývalej hviezdy basketbalovej NBA Popeye Jonesa zaznamenal v tejto sezóne 14 gólov a 42 asistencií v 61 stretnutiach, čím predstihol aj najlepších dvoch krídelníkov z tímu Halifax Mooseheads Nathana MacKinnona a Jonathana Drouina.

Naposledy boli obrancovia jednotkami draftu vďaka Erikovi Johnsonovi (St. Louis Blues, 2006) a Chrisovi Phillipsovi (Ottawa Senators, 1996). "Bluesmani" dali v roku 2006 prednosť Johnsonovi pred produktívnymi útočníkmi Jordanom Staalom, Jonathanom Toewsom, Nicklasom Backstromom a Philom Kesselom. V sezóne 1996 sa zasa až na 52. mieste draftu objavil slovenský obranca Zdeno Chára, ktorého si vtedy vybral New York Islanders.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona