Colný úrad v Trenčíne daroval nemocnici 390 litrov "červenej nafty"

NETKY.SK • 14 November 2016, 15:05 • 2 min
Colný úrad v Trenčíne daroval nemocnici 390 litrov "červenej nafty"

TRENČÍN- Dovedna 390 litrov takzvanej červenej nafty bezodplatne odovzdal v týchto dňoch nemocnici v regióne Colný úrad (CÚ) Trenčín. Zdravotnícke zariadenie ju využije pri svojej bežnej prevádzke, informovala dnes TASR hovorkyňa CÚ Trenčín Renáta Peťovská.

slovakia

left justify in out

"Označený plynový olej, bežne nazývaný aj ako červená nafta, patrí medzi minerálne oleje. V minulosti sa používala na konkrétne, zákonom vymedzené účely, napríklad v poľnohospodárstve a jej používanie bolo zvýhodnené nižšou sadzbou spotrebnej dane," ozrejmila Peťovská. V praxi sa podľa nej často stávalo, že sa červená nafta používala inak, ako bolo povolené. "V prípade takéhoto zistenia mohol colný úrad rozhodnúť o prepadnutí tovaru v prospech štátu. Tak tomu bolo aj v tomto konkrétnom prípade. Pôvodnému majiteľovi bola uložená sankcia prepadnutia tovaru v prospech štátu, na základe čoho sa červená nafta stala majetkom štátu," doplnila.

 

CÚ Trenčín, ako ďalej vysvetlila Peťovská, následne s tovarom nakladal v zmysle príslušných predpisov upravujúcich túto oblasť. "Po zistení, že ju nemôže využiť pri plnení úloh v rámci svojej činnosti, ju ponúkol ako prebytočný majetok inej rozpočtovej organizácii v regióne, nemocnici. Tam ju využijú ako pohonné hmoty do prevádzkových strojov," dodala.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies