Colníci zničia liehoviny, ktoré zaistili pri kontrolách

NETKY.SK • 10 December 2014, 10:21 • 2 min
Colníci zničia liehoviny, ktoré zaistili pri kontrolách

BRATISLAVA/TRENČÍN - Viac ako 450 spotrebiteľských balení liehu a 180 litrov ďalších liehovín, ktoré prepadli v prospech štátu, zlikvidujú v piatok trenčianski colníci. Alkohol zaistili počas viacerých kontrolných akcií.

slovakia

left justify in out

Majitelia vo väčšine prípadov nevedeli preukázať jeho pôvod a spôsob nadobudnutia. Podľa informácií hovorkyne Colného úradu Trenčín Renáty Peťovskej alkohol zlikvidujú pod dohľadom správcu dane na prečerpávacej stanici odpadových vôd. Liehoviny vylejú do prítokového žľabu, následne sa zmiešajú s odpadovou vodou, ktorá sa prečerpáva do čističky odpadových vôd a po prechode technologickou linkou sa alkohol mikrobiologicky rozloží. Zabráni sa tak jeho ďalšiemu možnému použitiu, uviedla Peťovská. 

 

Pri tovare, ktorý sa stal majetkom štátu, napríklad pri alkoholických nápojoch či tabaku, je colný úrad povinný prepadnutý tovar zničiť. Pri zahraničnom tovare a napodobeninách je nutné skúmať, či nebude ohrozené zdravie a bezpečnosť spotrebiteľa, navyše zo zahraničného tovaru je nutné zaplatiť colný dlh. Napriek tomu, že ide o administratívne náročné konania, colný úrad individuálne zvažuje všetky možnosti pred tým, ako pristúpi k likvidácii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona