Colníci zistili na hranici s Maďarskom za štyri dni 28 prípadov porušenia zákona

NETKY.SK • 13 August 2015, 10:31 • 2 min
Colníci zistili na hranici s Maďarskom za štyri dni 28 prípadov porušenia zákona

BANSKÁ BYSTRICA - Celkom 899 dopravných prostriedkov a 1166 osôb skontrolovali počas minulotýždňovej štvordňovej akcie v oblasti štátnej hranice s Maďarskom colníci z Banskej Bystrice.

slovakia

left justify in out

V rámci vecnej príslušnosti finančnej správy zistili 28 prípadov porušenia zákona, za čo boli uložené blokové pokuty v celkovej výške 953 eur.

 

Ako TASR informovala hovorkyňa Colného úradu v B. Bystrici Katarína Podhorová, akcia bola zameraná na kontrolu prepravy tovaru na a z územia Slovenskej republiky. "Zameraná bola najmä na zisťovanie a eliminovanie porušovania colných a daňových predpisov," priblížila.

 

Pri kontrolách motorových vozidiel bol navyše zistený aj jeden prípad jazdy vodiča pod vplyvom návykovej látky. V dychu mu namerali takmer 2 % alkoholu a prípad na mieste odstúpili na riešenie Dopravnému inšpektorátu PZ SR.

Ďalším zistením bolo odhalenie prepravy a držby omamných a psychotropných látok občanmi Nemecka. Prípad colníci odovzdali vyšetrovateľovi Policajného zboru SR.

 

Podporu colníkom z Banskobystrického kraja v tejto akcii poskytovali psovodi z Colných úradov Prešov, Žilina a Michalovce, ako aj oddelenie špeciálnych technológií Colného úradu Prešov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies