Colníci získali vzácnu sošku ukradnutú z indického chrámu

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 08:05 • 2 min
Colníci získali vzácnu sošku ukradnutú z indického chrámu

NEW YORK - Agenti amerického Imigračného a colného úradu (ICE) získali v noci nadnes vzácnu bronzovú sošku, pochádzajúcu z 11.-12. storočia, ktorú bola údajne odcudzená z chrámu na juhu Indie. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kancelária ICE v meste New York uviedla, že sošku úradu dobrovoľne vrátil anonymný zberateľ. Umelecký predmet vysoký približne 75 centimetrov bol údajne odcudzený z chrámu v štáte Tamilnádu, ležiacom na južnom cípe Indie a bude vrátený tamojším úradom.

 

Podľa predstaviteľov ICE zberateľ sošku kúpil v roku 2006, pretože mala sfalšovaný certifikát pôvodu, pričom jej trhová hodnota predstavuje približne milión dolárov.

 

Získanie vzácnej sošky súvisí s tri roky trvajúcim vyšetrovaním newyorského obchodníka s umením Subhasha Kapoora, ktorý v Indii čelí obvineniam z krádeže umeleckých predmetov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies