Colníci zhabali slonovinu v hodnote 72 miliónov hongkonských dolárov

NETKY.SK • 6 Júl 2017, 15:01 • 2 min
Colníci zhabali slonovinu v hodnote 72 miliónov hongkonských dolárov

HONGKONG - Colníci v Hongkongu zhabali 7,2 tony slonoviny v hodnote zhruba 72 miliónov hongkonských dolárov (v prepočte približne 8,1 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Ako vo štvrtok informoval colný úrad, slonie kly boli uložené pod kartónmi s mrazenými rybami na kontajnerovej lodi smerujúcej z Malajzie. Pre tamojšie úrady išlo o najväčší zásah za uplynulých 30 rokov, pričom počas neho zatkli jedného muža a dve ženy. Vyšetrovanie prípadu pokračuje.

Predaj slonoviny je v Hongkongu legálny, ale obmedzený. Vláda ho ale plánuje úplne zakázať do roku 2021. Od prijatia dohody o zákaze medzinárodného obchodu v roku 1989 predaj slonoviny poklesol, no tamojšie obchody majú stále povolené predávať domácu slonovinu, ktorá je staršia ako zákaz. Úrady si vedú zoznam predajcov a množstvo slonoviny, ktoré skladujú.

 

Ochrancovia prírody však obchodníkov obviňujú zo zneužívania legálneho obchodu na predaj novšej slonoviny, ktorá smeruje najmä na čínsku pevninu. Čína, ktorá plánuje do konca roka 2017 úplne zakázať predaj slonoviny, je považovaná za najväčší trh na svete s touto komoditou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona