Colníci zhabali sfalšované značkové potraviny

NETKY.SK • 11 Marec 2017, 18:56 • 2 min
Colníci zhabali sfalšované značkové potraviny

PRAHA - Colníci na začiatku marca zhabali takmer 74.000 sfalšovaných konzerv paštét a ďalších mäsových výrobkov. Konzervy mali označenie Májka, Morca, Della a Pali. Značky produktov patria českej firme Hamé.

slovakia

left justify in out

Sfalšované produkty sa našli v skladoch v Olomouckom a Libereckom kraji. Informovala o tom Hana Prudičová z generálneho riaditeľstva ciel.

 

Ak by sa tovar dostal na trh, mohla by majiteľom práv duševného vlastníctva vzniknúť škoda za takmer 1,6 milióna Kč (59.213 eur). Prudičová dodala, že zničenie tovaru alebo ďalší postup s ním sa bude odvíjať od výsledkov rokovania vlastníka duševných práv alebo rozhodnutia súdu.

 

Colníci spolupracujú s vlastníkmi ochranných známok a konkrétna kontrola v skladoch sa uskutočnila na podnet jedného z nich.

 

Najviac sfalšovaného tovaru v tomto desaťročí zhabali colníci na českom vnútornom trhu v roku 2015. V 20 prípadoch sa jeho hodnota vyšplhala na 32,92 milióna Kč.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies