Colníci zaistili viac ako tisícku falšovaných riflí

NETKY.SK • 19 Júl 2013, 14:31 • 2 min
Colníci zaistili viac ako tisícku falšovaných riflí

NITRA - Nitrianski colníci zaistili 1 179 kusov nezákonne dovezených dámskych riflí. Za dovoz tovaru, ktorý porušil práva duševného vlastníctva, hrozí podnikateľovi prepadnutie tovaru a pokuta až do 99 581,75 eur. Informovala o tom hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

slovakia

left justify in out

Colníci z  Nových Zámkov 16. júla kontrolovali kontajner, v ktorom bol tovar dovážaný z Číny. Okrem deklarovaného tovaru bolo v kontajneri aj 1 179 kusov dámskych riflí. Tie boli na územie EÚ dovezené nezákonným spôsobom. Tovar zaistili a colný dlh vyčíslili na 299,51 eura. O osude riflí teraz rozhodne majiteľ ochrannej známky. Do desiatich dní sa môže vyjadriť, či chce vo veci konať a akým spôsobom. Jednou z možností je likvidácia tovaru na náklady majiteľa tovaru alebo môže držiteľ ochrannej známky dať podnet na súd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies