Colníci zaistili viac ako 11-tisíc párov čínskych topánok

NETKY.SK • 23 Máj 2013, 17:22 • 2 min
Colníci zaistili viac ako 11-tisíc párov čínskych topánok

NITRA - Nitrianski colníci zaistili viac ako 11-tisíc párov čínskych topánok. U 4 339 párov je podozrenie, že ide o falzifikáty značkovej obuvi. Pri ďalších 6 812 zadržaných pároch obuvi vzniklo podozrenie, že boli porušené práva majiteľa dizajnu.

slovakia

left justify in out

Colníci z Komárna a Nitry objavili topánky dovezené z Číny 17. a 18. mája pri kontrole kontajnera. Topánky skončili v colnom sklade. Ak sa majiteľ tovaru a majiteľ práv na ochranu dizajnu dohodnú, tovar bude zničený pod colným dohľadom. Ak sa nedohodnú, prípad skončí na súde. "V prípade, že súd právoplatne rozhodne o tom, že zaistený tovar porušuje práva na ochranu dizajnu, môžu byť topánky v súlade s colnými predpismi bezodplatne poskytnuté na humanitárne účely," informovala dnes agentúru SITA hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Ak bude preukázané porušenie predpisov v oblasti práv duševného vlastníctva, môže právnická osoba, ktorá sa ho dopustila, dostať sankciu prepadnutia tovaru a pokutu podľa rozsahu spôsobenej škody až do maximálnej výšky 132 775,67 eura.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona