Colníci zaistili v osobnom aute 200 000 cigariet

NETKY.SK • 13 Jún 2013, 18:41 • 2 min
Colníci zaistili v osobnom aute 200 000 cigariet

BRATISLAVA - V utorok večer colná hliadka spozorovala medzi obcami Skároš a Ždaňa podozrivé motorové vozidlo s michalovskými štátnymi poznávacími značkami.

slovakia

left justify in out

Vodič podľa pokynov nezastavil, ale prudko zabrzdil, vyskočil z auta a dal sa na útek. Po tom, čo neuposlúchol ústnu výzvu colníkov, použili varovné výstrely a osemkrát vystrelili do vzduchu. Naháňačka pokračovala ďalších 40 minút. Colníci muža zaistili na chovnej stanici koní v obci Ždaňa. Zadržaného Kamila L. (39) následne umiestnili do cely predbežného zadržania a na druhý deň vypočuli. Pri prehliadke auta colníci zaistili 10 000 kartónov cigariet, v ktorých bolo 200 000 nelegálnych cigariet bez platnej slovenskej kontrolnej známky. Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov by predstavoval 18 501 eur.

"Vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy obvinil zadržaného muža z trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," uviedla pre agentúru SITA Patrícia Macíková z finančnej správy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies