Colníci zaistili v Michalovciach takmer 1,5 milióna nelegálnych cigariet

NETKY.SK • 3 Október 2016, 18:11 • 2 min
Colníci zaistili v Michalovciach takmer 1,5 milióna nelegálnych cigariet

BRATISLAVA - Colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy zaistili prvý októbrový víkend v Michalovciach takmer 1,5 milióna nelegálnych cigariet. Na spotrebných daniach tak vznikla škoda viac ako 137.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

slovakia

left justify in out

Colníci sa v sobotu (1.10.) zamerali na areál v Michalovciach, pretože mali informácie o nelegálnej distribúcii cigariet z Ukrajiny, bez platných slovenských kolkov. "Operatívne zistenia sa počas kontroly potvrdili a stovky tisíc cigariet sa našli ukryté v hangári pod papierovými obalmi," priblížila Macíková.

 

Colníci celkovo zaistili 1.446.720 cigariet v dĺžke tabakového povrazca do 80 milimetrov vrátane. Taktiež zadržali dve osoby a prezreli aj iné nebytové priestory a pozemok. Pri prehliadke zasahoval aj služobný pes z Colného úradu v Michalovciach, ktorý je špecializovaný na vyhľadávanie tabaku.

 

Finančný únik na daniach v prípade týchto tabakových výrobkov predstavuje sumu 137.988 eur. Prípad prevzal vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy a vo veci už začal aj trestné stíhanie. Nelegálne cigarety putovali do skladu Colného úradu v Michalovciach.

 

"Zadržaným osobám za trestný čin porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru hrozí pri preukázaní viny trest tri až osem rokov odňatia slobody," podotkla Macíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona