Colníci zaistili takmer štyri milióny nelegálnych cigariet

NETKY.SK • 22 Jún 2011, 08:21 • 2 min
Colníci zaistili takmer štyri milióny nelegálnych cigariet

Colníci zaistili takmer štyri milióny nelegálnych cigariet

slovakia

left justify in out

img

Colníci Colného kriminálneho úradu odhalili v piatok (17.6.) podvečer v jednej z bratislavských autodielní nelegálne prechovávanie cigariet. Celkovo zaistili 3.942.200 kusov cigariet. Finančný únik na spotrebnej dani bol vyčíslený na 335.087 eur. Informoval o tom dnes vedúci oddelenia vzťahov s verejnosťou a stratégie Colného riaditeľstva SR Vojtech Jakab.
      Dodal, že počas realizácie prípadu sa zistilo, že v autodielni sa nachádza zaparkované dodávkové motorové vozidlo imatrikulované na nemeckých evidenčných číslach, na ktorého ložnej ploche sa nachádzal automat na nealkoholické nápoje. Colníci na mieste zistili, že v uvedenom automate sú dva priestory. Jeden bol určený na uloženie propagačných materiálov a druhý mal obsahovať mechanizmus samotného stroja, ktorý sa však v predmetnom automate nenachádzal.
      "Namiesto mechanizmu stroja bolo v takto vytvorenom priestore 4000 kusov spotrebiteľských balení cigariet, ktoré boli označené ukrajinskou kontrolnou známkou. Ďalších celkovo 193.000 kusov spotrebiteľských balení cigariet rôznych značiek sa nachádzalo v priestore autodielne, ktoré boli zakryté plachtou a pravdepodobne určené na ďalšiu distribúciu," pokračoval Jakab.
      Podľa jeho ďalších slov v súvislosti s prípadom obvinil vyšetrovateľ colnej správy doposiaľ jedného občana SR a jedného občana Ukrajiny zo zločinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru podľa Trestného zákona. Obvinených stíhajú na slobode.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona