Colníci zaistili takmer 70-tisíc pašovaných cigariet

NETKY.SK • 14 Máj 2013, 17:25 • 2 min
Colníci zaistili takmer 70-tisíc pašovaných cigariet

MICHALOVCE - Takmer 70-tisíc kusov nelegálnych cigariet zaistili v pondelok v noci colníci z Michaloviec. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, cigarety našli colníci počas prehliadky auta vo Veľkom Kamenci (okres Trebišov).

slovakia

left justify in out

Zásahová jednotka zadržala majiteľa vozidla, 36-ročného muža z obce Veľký Kamenec, ktorý pašoval v aute 348 kartónov nelegálnych cigariet. Spolu 69 600 kusov cigariet, neoznačených slovenskou kontrolnou známkou, malo skončiť na slovenskom trhu. Zadržaný muž pred colníkmi priznal, že pašované cigarety sú jeho. Predbežná škoda na spotrebnej dani je minimálne 6 333,60 eura.

Vyšetrovateľ Kriminálneho úradu Finančnej správy SR obvinil zadržaného muža z trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na jeden až päť rokov, dodala hovorkyňa finančnej správy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona