Colníci zaistili na východe Slovenska cigarety pašované v nákladnom vlaku

NETKY.SK • 20 November 2018, 13:48 • 2 min
Colníci zaistili na východe Slovenska cigarety pašované v nákladnom vlaku

KOŠICE – Kontraband s viac ako 240.000 kusmi cigariet rôznych značiek pašovaných v nákladnom vlaku zaistili colníci na východe Slovenska. Všetky boli balené v spotrebiteľských baleniach bez platnej kontrolnej známky.

slovakia

left justify in out

"Únik na spotrebnej dani predstavuje viac ako 23.700 eur," informovala v utorok hovorkyňa Colného úradu Košice Katarína Daňková.

 

Colníkov s podozrením na pašerákov zalarmovali policajti. "V areáli prekládky železnej rudy potom chytili osoby vyberajúce veľké balíky z nákladného vlaku. Vďaka rýchlemu zásahu sa podarilo jedného ukrajinského občana zadržať priamo na mieste. Ďalší dvaja boli vypátraní za pomoci služobného psa, a to napriek ich pokusu o útek," uviedla Daňková.

 

V blízkosti miesta, kde došlo k zadržaniu troch občanov Ukrajiny, sa na dvoch miestach nachádzalo 12 veľkých čiernych igelitových balíkov. V nich bola zabalená časť cigariet. Colný úrad Košice následne už aj v súčinnosti s Kriminálnym úradom finančnej správy zistil, že vo vagónoch vlaku, z ktorého traja Ukrajinci vynášali cigarety, sa nachádzajú ďalšie čierne igelitové balíky. Celkovo ich našli 18.

 

Vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy vzniesol voči trom občanom Ukrajiny obvinenie pre trestný čin porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru a podal návrh na ich vzatie do väzby. V tomto prípade súd rozhodol v tzv. super rýchlom konaní a zadržaným Ukrajincom uložil trest vyhostenia a zákazu pobytu na území SR, konštatovala Daňková.

 

Podobný "úlovok" sa colníkom a kriminalistom z Košíc podaril aj minulý rok v júli. Vtedy išlo o desiatky tisíc nelegálnych cigariet, ktoré štyria pašeráci ukryli taktiež do nákladného vlaku. Colný úrad preto upozorňuje, že nákladná doprava smerom z Ukrajiny sa podrobne kontroluje a pred takýmto konaním vystríha.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona