Colníci zaistili na východe ďalší veľký kontraband cigariet

NETKY.SK • 10 Október 2013, 18:05 • 2 min
Colníci zaistili na východe ďalší veľký kontraband cigariet

MICHALOVCE - Približne 8,5 milióna kusov cigariet a dvoch pašerákov zaistili na východe Slovenska colníci z Kriminálneho úradu Finančnej správy (FS) SR. Únik na spotrebnej dani vyčíslili v súvislosti so zadržaným kontrabandom na 770.000 eur.

slovakia

left justify in out

"Pod krycím názvom Puma sa v stredu (9.10.) uskutočnil zásah colníkov proti pašerákom cigariet v meste Michalovce. Jeho výsledkom je zadržanie dvoch občanov Ukrajiny. Oboch colníci prichytili priamo pri čine, teda pri nakladaní cigariet do dodávky," informovala hovorkyňa FS Patrícia Macíková. Ako dodala, vyšetrovateľ Kriminálneho úradu FS obvinil zadržaných mužov zo zločinu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru formou spolupáchateľstva. Vyšetrovateľ zároveň spracoval návrh na ich vzatie do väzby.

Spomínaný prípad je pokračovaním akcie, ktorú realizovali colníci počas minulého týždňa v obci Sliepkovce v okrese Michalovce. Zadržali pri nej štyroch mužov priamo pri nakladaní nelegálnych cigariet do áut, ktoré ich mali následne previezť do Českej republiky. Medzi zadržanými osobami boli dvaja Slováci a dvaja Ukrajinci. Jedno auto už bolo plne naložené a pripravené na odchod. Nachádzalo sa v ňom 399.960 ks cigariet. V rodinnom dome potom colníci objavili 1020 ks cigariet. "Súčasne s touto domovou prehliadkou sa uskutočnil aj zásah v obci Lastomír, kde zaistili colníci ďalších 200.000 ks cigariet," uzavrela Macíková s tým, že spotrebiteľské balenia všetkých 600.980 ks cigariet zaistených počas minulého týždňa neboli označené slovenskými kontrolnými známkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona