Colníci zaistili na priechode v Bergu rumunské zlato

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 18:26 • 2 min
Colníci zaistili na priechode v Bergu rumunské zlato

BRATISLAVA - Colníci v spolupráci s políciou dnes okolo obeda pri kontrole na hraničnom priechode Petržalka - Berg odhalili v dutine osobného motorového vozidla 20 "zlatých" pečatných prsteňov, sedem náramkov a jednu obrúčku. Spotrebiteľov tak ochránili pred podvodom. Agentúru SITA o tom informovala Zuzana Pavlíková z Colného úradu Bratislava.

slovakia

left justify in out

"Bratislavskí colníci v rámci operatívnej kontroly s využitím mobilného skeneru a služobného psa odhalili v dutine osobného motorového vozidla šperky, ktoré vyzerali na prvý pohľad ako zlaté. Vozidlo bolo evidované vo Veľkej Británii a posádka pochádzala z Rumunska," priblížila prípad Zuzana Pavlíková. Majitelia by podľa Pavlíkovej šperky predali pravdepodobne za vyššiu sumu, lebo by tvrdili, že sú zlaté. Kontrola šperkov, deklarovaných ako výrobky zo zlata, však preukázala, že sú z mosadze a medi, čím sa výrazne znižuje ich hodnota. Slováci, ktorí by šperky kúpili ako zlaté, by sa stali obeťami podvodu. Prípad sa ďalej vyšetruje.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona