Colníci zaistili fejky za viac ako 440-tisíc

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 12:41 • 2 min
Colníci zaistili fejky za viac ako 440-tisíc

BRATISLAVA - Bratislavskí colníci kontrolovali v noci 8. mája na hranici s Maďarskom nákladné auto s českými značkami, ktoré prevážalo textil a kabelky za viac ako 440-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informovala Katarína Tehlárová z Kancelárie prezidenta finančnej správy, slovenský vodič pri kontrole predložil doklady k tovaru a tvrdil, že preváža bižutériu a textil. Pri kontrole auta colníci zistili, že približne polovica tovaru sú textilné výrobky a kabelky svetových značiek, bližšie skúmanie ukázalo, že ide pravdepodobne o falzifikáty.

 

Kabelky a textil, ktorých bolo takmer 13 000 kusov, colníci zaistili pre ďalšie dokazovanie. Oslovili tiež na spoluprácu majiteľov ochranných známok a čakajú na ich vyjadrenie. V prípade, ak potvrdia podozrenie colníkov a zadržaný tovar bude falošný, majú možnosť vyjadriť sa, či súhlasia so zničením tovaru alebo podajú návrh na súd vo veci falšovania ochrannej známky.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies