Colníci zaistili falzifikáty textilných výrobkov za vyše 400-tisíc eur

NETKY.SK • 23 Marec 2018, 12:00 • 2 min
Colníci zaistili falzifikáty textilných výrobkov za vyše 400-tisíc eur

BRATISLAVA - Bratislavskí colníci objavili v skladoch na Starej Vajnorskej v hlavnom meste stovky falzifikátov textilných výrobkov za viac ako 400 tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Majitelia ochranných známok potvrdili, že ak by tieto šály, deky, pančuchy či ponožky predali obchodníci ako originálne výrobky, zarobili by uvedenú sumu.

 

„Hliadka po dôkladnej kontrole v skladových priestoroch podnikateľa zistila, že v škatuliach sa pod neznačkovým textilom nachádza aj tovar, ktorý zrejme porušuje práva duševného vlastníctva oprávnených osôb,“ povedala hovorkyňa Colného úradu Bratislava Drahomíra Adamčíková.

 

Podľa colníkov išlo o veľmi vydarené falzifikáty textilných výrobkov prestížnych módnych značiek. Predmetný tovar preto zaistili. „Spôsobenú škodu vyčíslili v celkovej výške na 401.958 eur,“ dodala Adamčíková.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona