Colníci zaistili falzifikáty hodiniek značky Emporio Armani a Tissot

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 15:40 • 2 min
Colníci zaistili falzifikáty hodiniek značky Emporio Armani a Tissot

BRATISLAVA - Colníci z Bratislavy zaistili balík z Hongkongu, v ktorom bolo 315 náramkových hodiniek a 15 obalov k náramkovým hodinkám.

slovakia

left justify in out

Keďže tovar bol označený reprodukciou a logom ochrannej známky Emporio Armani a Tissot, colný úrad požiadal majiteľa ochrannej známky o vyjadrenie.
     

Firma z Piešťan si objednala zo spoločnosti v Hongkongu 315 náramkových hodiniek. S dizajnom a označením talianskej značky 145 kusov a s označením a dizajnom švajčiarskej značky 170 kusov. Deklarovaná hodnota celej zásielky bola 168 amerických dolárov (0,70 USD/ks), teda 123,84 eura a deklarované množstvo hodiniek bolo iba 240 kusov. Colníci nadobudli podozrenie, že ide o falzifikáty a požiadali o vyjadrenie majiteľa ochrannej známky.
     

Ten podozrenie colníkov, že ide o falzifikát, potvrdil pri hodinkách s označením a dizajnom švajčiarskej značky, no hodinky s označením a dizajnom talianskej značky označil za originál. To však automaticky neznamená, že talianske hodinky piešťanská firma bude aj predávať. Colný orgán dal firme na vyjadrenie lehotu 10 dní, aby preukázala spôsob nadobudnutia tovaru.
     

Colná hodnota zaisteného tovaru na základe ceny najbližších originálnych výrobkov je cca 54.230 eur. Odhadovaný únik na dovozných platbách je viac ako 11.000 eur.
     

TASR dnes informovala Patrícia Macíková z Finančnej správy (FS) SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies